Vizyon Misyon
EĞİTİM-ÖĞRETİM HİZMETLERİ
Anabilim dalımızdaki öğretim üyelerinin bilgi birikimi ile öğrencilerimize pratisyen hekimlikte karşılaşabilecekleri konular öğretilmektedir. Tıpta uzmanlık öğrencilerine ise nöroşirürji hastalıklarının tedavisinde cerrahi tekniklerin yanı sıra bir cerrahın nerede duracağının eğitimi verilmektedir.
MEZUNİYET ÖNCESİ EĞİTİM
Mezuniyet öncesi tıp eğitiminde dönem 3 ve 5 öğrencilerine ülkemizde sık görülen ve günlük hekimlik pratiğinde sık karşılaşacakları beyni ve sinir sistemini tutan hastalıklar ile ilgili teorik ve pratik bilgi kazandırılmaktadır. Dönem 6’da seçmeli olarak gelen öğrenciler, klinik pratiğini çok daha yakından izleme imkanı bulmaktadırlar. Dönem 3′ de beyin ve sinir sistemi hastalıklarının daha çok temellerine yönelik teorik ve pratik dersler verilmektedir. Dönem 5’de ise her gruba 2 haftalık hasta başı ve teorik dersleri içeren eğitim programı uygulanmaktadır. Dönem 6 öğrencileri ise klinikte öğretim üyeleri tarafından yapılan uygulamaları gözlemlemekte ve asiste etmektedirler.
MEZUNİYET SONRASI EĞİTİM (TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ )
Nöroşirürji alanında uzmanlık eğitim süresi 2009 tarihinde yayınlanan “Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği”ne bağlı olarak 5 yılı kapsamaktadır. Mezuniyet sonrası eğitim beş yıl süresince Türk Nöroşirürji Derneği tarafından hazırlanan temel programlar dikkate alınarak oluşturduğumuz araştırma görevlileri eğitim programı çerçevesinde sürdürülmektedir. Bu eğitim programı; eğitim sürelerine göre araştırma görevlisine (Asistan Dr) temel ve klinik bilimlere ilişkin teorik bilgi edindirmeyi, servis, genel poliklinik, konsültasyon, nöbet hizmetleri sırasında hasta değerlendirme, ayırıcı tanı, tedavi planlama ve uygulama, bilimsel verilere ulaşabilme, analiz edebilme, bilimsel veri üretebilme konularında bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlamaktadır. Ameliyathane eğitimi sırasında asistan doktorlar her ameliyatı bir öğretim üyesinin gözetiminde asiste etmektedir. Öğretim üyesi ameliyat sırasında oluşabilecek komplikasyonlar konusunda uyarılarda bulunmaktadır. Bu amaca yönelik; akademik yılın başında her bir araştırma görevlisinin eğitim yılına göre hazırlanmış olan program çıktıları (ilgili akademik yılda makale, seminer, olgu sunumunu kapsayan sorumlu olduğu bilimsel aktivite listesi, 6 ay ara ile gireceği teorik sınavda sorumlu olacağı konular listesi) araştırma görevlisine iletilmekte, akademik yıl sonunda tüm edinimlere ait dokümanlar toplanarak süreç akademik kurulda araştırma görevlisiyle değerlendirilmekte, veriler ve yorumlar fakültemizin hazırlamış olduğu ‘Tıpta Uzmanlık Öğrencisi Eğitim Karnesi’ne işlenmektedir. Her araştırma görevlisi 3 yılın bitiminde belirlenen tezinin hazırlıklarına başlamaktadır. Tez konusu araştırma görevlisinin güncel literatüre katkı yapabileceği bir konuda seçilmekte ve 5 yıllık bir sürede uzmanlık eğitimini uzmanlık sınavıyla tamamlamaktadır.
Anabilim dalımızda şu ana kadar 8 nöroşirürji uzmanı yetiştirilmiş olup, halen uzmanlık eğitimine devam eden 3 araştırma görevlisi mevcuttur.
SAĞLIK HİZMETLERİ
Anabilim dalımızda poliklinik ve yataklı servis hizmetleri sürdürülmektedir. Hastanemiz ameliyathanesinde mevcut donanım ve yoğun bakım servisimiz ve öğretim üyelerimizin bilgi ve tecrübe birikimi sayesinde her türlü ameliyat yapılmaktadır. Ameliyatlarımızın hemen hepsinde mikroşirürjikal teknik kullanılmaktadır.